keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Vanhalle ikkunalle uusi elämä

  Olen haalinut itselleni kasan vanhoja ikkunoita odottamaan, että keksin niille uutta käyttöä. Halusin kuitenkin miettiä huolella mitä niistä haluan tehdä, etten hätäpäissäni aloita jotain mikä ei sitten miellytäkkään.  
  Voisi luulla, että äkkiähän yhden ikkunan hioo ja maalaa nätiksi, mutta siinä on yllättävän paljon hommaa (tai ainakin niissä ikkunoissa mitä minulla on). Ensin irrotin saranat ja lukko systeemin. Niistä jäikin rumat jäljet ikkunanpokiin, joten ne piti täyttää ja peittää jollain. Reijät joissa oli ikkunankahva täytin puu tikuilla ja viimeistelin kitillä. Toisessa pitkässä sivussa oli lukitussysteemi ja siitä jäi liian syvä jälki alkaa täyttämään sitä millään, niin tein sille reunalle pienen hyllyn. Saranoista jäi jäljet toiseen pitkään sivuun, mutta ne oli helppo sahata pois ja viimeistellä hiomalla. Lyhyet reunat eivät nekään samanlaiset olleet joten toiseen reunaan piti tehdä pala, jotta päädyt näyttäisivät edes vähän samanlaisilta. Sitten vasta kun nämä olin tehnyt pääsin hiomaan ja maalaamaan.





  Aluksi päässäni pyöri vaan ajatus valokuvakehyksistä, mutta ikkunat ovat hankalan kokosia valokuville. En osannut päättää tulisiko yhteen lasiin yksi kuva vai monta ja kuinka osaan teettää kuvan, että se sopii siihen niin, ettei tarvitse leikata kuvasta liikaa pois. Joten päätin unohtaa sen suunnitelman ja alottaa alusta.
  Tein vanhoista taulunkehyksistä liitutaulun ja maalia jäi siitä aika paljonkin yli niin päätin kokeilla maalata sillä lasiin. Vähän kyllä mietitytti, että kuinka maali mahtaa pysyä siinä, mutta hyvin näyttää pysyvän. Maalasin siis yhden kolmesta lasista liitutaulumaalilla.





  En kuitenkaan ollut päässyt yli siitä valokuva ideasta joten sitä piti kokeilla yhteen lasiin. Verhoilin ruudun kokosen vanerin kankaalla ja laitoin muutaman kuvan siihen. Jos mieli muuttuu niin sitä voi muokata helposti vaikka yhdelle isommalle kuvalle (jos osaan teettää oikean kokosen:) ) tai useammalle pienelle.





  Sitten jäi vielä yksi ruutu jäljelle. Siitä otin lasin pois ja tein muistitaulun johon voi laittaa tärkeitä lappuja. Taulun päällystin kankaalla ja kankaan alle pehmusteeksi vähän vanua. Sitten vielä muutama nauha ristiin, joiden alla liput ja laput pysyvät.





  Kun sain taulun laitettettua eteisen seinään, niin piti muutamia kertoja ihan mennä katsomaan ja ihailemaan miten hieno siitä tulikaan:).   



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti