torstai 29. tammikuuta 2015

Pitsiä pintaan

  Olen jo vuosia ihaillut kaikkea vanhaa tavaraa, jossa käytön jälki näkyy. Viime kuukausina monenlaisia aarteita onkin nurkkiin kertynyt odottamaan inspiraatiota. Useita kertoja olen kuullut lauseen "mitä sä TAAS oot mennyt ostamaan", samaa ihmettelyä kuulin kun esittelin näitä tuoleja. Omasta mielestäni kun ne olivat varsinaiset aarteet.



  
  Jonkin aikaa siinä menikin ennen kun se inspiraatio iski. Löysin kiinnostavan kirjotuksen, jossa maalattiin lipaston laatikot pitsikankaan läpi. Lopputulos näytti mielettömältä, joten pakko oli itsekkin kokeilla. Maalasin tuolit ensin vakoisella Helmi kalustemaalilla ja sitten kultaisella spray-maalilla kuvion. 






  

tiistai 27. tammikuuta 2015

Apupöydästä rahiksi

  Ajatus oman blogin kirjoittamisesta tuli noin pari viikkoa sitten kun tuunailin Ikean Lack pöydän rahiksi. Aiemmin ajatus blogin kirjoittamisesta ei ole tuntunut omalta jutulta, mutta kokeillaampa nyt kun pari viikkoa asiaa on kypsytelty.
  Kun muutimme yksiöstä omakotitaloon noin neljä ja puoli vuotta sitten suuntasin intoo piukassa Ikeaan huonekalu ostoksille ja sieltä sitten tarttui mukaan kaksi Lack apupöytää. Aluksi ne olivat yöpöytinä, sitten sohvapöytinä, välillä taisivat olla varastossa ja viimeisenä lastenhuoneessa pöytinä. Niille ei oikeen tuntunut löytyvän sopivaa paikkaa mistään, mutta eihän ehjiä pöytiä roskiinkaan voi heittää.
  Toinen pöydistä sai uuden ilmeen kun verhoprojektista ylijäänyt kangas riitti rahiin verhoiluksi. Kaapista löytyi vielä vanha tyyny, josta sain rahiin pehmusteet. Pöydän jaloista alkoi valkoinen pinnoite lähtemään irti ja maalaaminen olisi ehkä ollut liian työlästä, joten päällystin jalat valkoisella tapetilla.
  

  Rahi onnistui juurikin niin kun olin sen ajatellutkin ja saa olla taas tyytyväinen kun löytyi vanhalle tavaralle uutta käyttöä.