maanantai 14. joulukuuta 2015

Jouluaskartelua

  On tässä viimeaikoina ollut erilaisia kiireitä (mahtaakohan johtua jostain joulusta, joka on jo viikon päästä!!), mutta jotain kuitenkin askarteleenkin olen ehtinyt.
  Joulupalloista piti tehdä kranssi oveen, mutta pallot loppuivat kesken, niin laitoin sen sitten pöydälle ja kukan keskelle. Pallot pujotin rautalankaan ja solmin yhteen rautalangan päät.



   Näitä isoja käpyjä löytyy enemmänkin jemmasta odottassa ideaa mitä niistä tekis.



  Virkkailin joulukortille reunat, niin on sitten jotain itse tehtyä niissäkin.


  Lahja pussin tein ylijääneestä tapetista ja kukan silkkipaperista.


  Joulusukat neuloin jo pari vuotta sitten, mutta kuusen tein tänä vuonna vanhoista laudoista. Kuusen maalaus jäi sitten ensi vuodelle kun tuli jo kiire saada tämäkin ajoissa valmiiksi:).


  Piparkakkutaloa en jaksanut alkaa väsään, joten tein tälläisen. Pääsi helpolla ja näyttää aika hyvältä.


Tein narupalloja kuusen koristeeksi ja näitä käpyjä ajattelin myös laittaa. 



lauantai 24. lokakuuta 2015

Pimeässä hohtavat silmät

  Löysin netistä huikean ohjeen kuinka tehdä halloweeniksi pimeässä hohtavat silmät. Ja koska näytti helpolta tehdä, niin tottakai piti sellaisia väkertää lasten halloween juhliin.


  Ensin leikkasin mustasta ja valkoisesta paperista palasia, joihin leikkasin silmänmuotoiset reijät. Sitten rullasin mustat paperit rullaksi ja laitoin valkoisen paperin mustan sisälle. Tämän olisi voinut tehdä myös tyhjästä talouspaperirullasta, mutta tähän hätään niitä ei ollut. Lopuksi vielä valotikku sisään ja valmista tuli.



  

torstai 30. heinäkuuta 2015

Tv-tasosta leikkikeittiö

  En oikeen ole varma mikä tämän tarkotus on ollut, mutta tv-tasona tämä on saattanut olla. Mietin aika kauan mitä tästä tekisi, mutta päädyin tekeen leikkimökkiin keittiön.
  Aluksi hioin pintaa pikkusen karkeemmaksi, jotta maali pysyy paremmin kiinni. Koska tämä on ollut aika arvoton huonekalu niin en halunnut panostaa maaleihin, joten maalasin vanhalla keltaisella seinämaalilla sivut. Pöytätason päällystin muovimatonpalalla. Hellanlevyt ovat ylijääneitä pyöreitä metallipaloja, jotka maalasin mustaksi. Verho on mummulta perittyä vanhaa Marimekon kangasta (ollut vissiin pöytäliinana).







keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Sohva leikkimökkiin

  Kun mietin leikkimökkiin kalusteita, en halunnut ostaa sinne uusia vaan, halusin tehdä kalusteet tuunaamalla vanhoista huonekaluista. Sohvaan idea tuli kun sain haalittua vanhan lasten sängyn. Ensin ajattelin, että laitan sängyn sellaisenaan sinne, mutta päätin kuitenkin tehdä sohvan, koska sänky olisi vienyt liikaa tilaa.





  Ensin irrotin sängystä päädyt ja halkaisin toisen päädyistä. Halkaistut päädyn osat kiinnitin ruuveilla ja liimalla toiseen päätylevyyn. Pohjalevystä leikkasin sohvalle pohjan. Maalasimme sohvan harmaaksi ja maalaushommiin sainkin pikku maalarin apulaiseksi. Patjaan tein ruusukankaasta päällisen, jonka voi helposti irrottaa ja pestä koneessa. Tyynyt ompelin ylijääneistä kankaanpaloista.






maanantai 1. kesäkuuta 2015

Pikku pöydälle uutta ilmettä

  Tämän pöydän löysin pari vuotta sitten Punaisen ristin Kontista. Olihan se aika ruma, mutta ajattelin, että siitä saa pienellä vaivalla hyvän pöydän lastenhuoneeseen tai leikkimökkiin.


  Koska kansi oli kai laminoitu tai päällystetty jollain punaisella muoviselle jutulla, ei siitä maalaamalla siistiä olisi saanut. Ja pöydän keskellä meni vielä halkeema, jota ei hiomalla olisi pois saanut. Siispä tuli huikea idea päällystää kansi ylijääneellä muovimaton palasella.
 

Ensin maalasin jalat valkoiseksi


Sitten levitin liimaa kanteen


Laitoin pöydän muovimaton päälle ja lopuksi leikkasin ylimääräiset pois




  Nyt tämä jää odottamaan leikkimökin remontin valmistumista.

maanantai 18. toukokuuta 2015

Koirille sänky

  Kerran pikku kuormalavoja katsellessa tuli mieleen, että näistähän saisi helposti koiralle tai miksei kissallekkin tehtyä sängyn. Itse kun en koiraa omista, eikä meidän kissa mistään sängyistä mitää välitä, niin ajattelin tehdä siskoni koirille sängyn.


  Ensin irroitin lavasta jalat, koska ne olivat mielestäni rumat. Sitten tein uudet pienemmät jalat ja reunat. Etupuolelle sänkyä jätin matalemman kohdan, josta pääsee helpommin laatikkoon. Lopuksi hiomista ja valkoista maalia pohjalle. Jotain kuvioo vielä halusi tehdä ja päädyin kokeilemaan mustaa salmiakkikuviota, jonka vielä lopuksi hion niin, että valkoinen maali näkyy vähän läpi.




  Pehmusteen ompelin tumman harmaasta kankaasta, koska tumma väri sopii tietysti tummalle koiralle paremmin. Tyynyn täytteeksi sopii hyvin esim. vanhasta tyynystä täytteet.


sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

4v synttärit

  Tänä viikonloppuna saatiin juhlia esikoisemme 4-vuotis synttäreitä. Teemaa ei itse tarvinnut päättää, eikä tyttärellänikään sen miettimiseen kauaa mennyt. Heppakakku piti saada ja aikamme niitä katseltuamme olikin selvää, että tehdään My little pony-kakku. Minun piirrustelu taidoillani en edes harkinnut, että olisin yrittänyt piirtää minkäänlaista hevosta niin päädyimme laittamaan pikku ponit kakun päälle. Kakun sisään piilotin karkkeja, jotka paljastui kun ensimmäinen pala leikattiin. Täytteenä kakussa oli marianne-suklaatäyte.





  Suolaisinapaloina tein rukiisia lohileivoksia, joiden ohjeen löysin Kinuskikissalta. Tein myös vaahtokarkkitikkareita ja sateenkaarimuffinseja. Askartelin vielä hedelmäsateenkaaren, koska muuten tarjottavat olivat aika raskasta syötävää.








  

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Vauvansänky

  Pelastin tämän sängyn kaatopaikkakuormasta. Sänky oli suunnilleen ehjä ja tukeva, ettei sitä tarvinnut alkaa korjailemaan. Ainoa vika mikä minua haittasi oli sen ulkonäkö. Se oli joskus aikoinaan lakattu ja lakka alkoi siitä irtoilemaan. Meidän oma vauva on jo liian iso tähän niin ajattelin kunnostaa tämän kummipojalleni.


  Aloitin työn hiomalla vanhat lakat pois. Siinä sitten riittikin hommaa. Tunteja hiomiseen taisi upota yhteensä kuusi. Ei siis mikää pikku homma ja jossain vaiheessa tuntuikin jo siltä, että olikohan tämä hyvä idea ollenkaa. Ompelin sänkyyn uudet pehmusteet reunoille ja tein vanhasta harsokankaasta verhon sängyn päälle. Lopuksi vielä maalasin Tikkurilan Helmi kalustemaalilla valkoiseksi. Spray-maalia en viitsinyt tähän käyttää, vaikka varmaan helpommalla olisi päässyt, mutta sitä menee hukkaan todella paljon, eikä vesiliukoinen maali haise niin pahalta. Rottingin maalaamista ei ilmeisesti suositella, koska maali pysyy siinä huonosti, mutta on se nyt ainakin paremman näköinen. Toivotaan, ettei kovin pian lähde maalit lohkeilemaan.








   Enään ei puutu kuin vauva, mutta onneksi sekin on jo tilauksessa ja pitäisi saapua lähi viikkoina.💙

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tähdet, tähdet

  Nyt onkin mennyt hetkinen, etten ole saanut oikeen mitään valmista. On ollut kaikenlaisia menoja ja samaan aikaan olen väkertänyt montaa eri projektia. Eilen kuitenkin sain yhden homman valmiiksi ja ihan seinälle asti.


  Löysin netistä kuvan tähdestä, joka oli tehty laudasta ja sitähän piti sitten kokeilla kun näytti helpolta ja hienolta. Mutta eipäs se ihan niin helppo ollutkaa tehdä. Järkeilin ensin pari päivää, kuinka isot kulmat tähdessä on kunnes tajusin, että vastaus varmaan löytyy netistä. No seuraava ongelma oli, että mihin kulmaan sirkkelin terä pitää säätää, jotta saan haluamani kulman tehtyä tähteen. Aikani kun kokeilin huomasin, ettei meidän sirkkeliä saa säädettyä niin pieneen kulmaan kun olisi ollut tarve. Joten taas sai pähkäillä kuinka se olisi mahdollista, mutta onneksi internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi tähänkin vastaus. Täytyi siis rakentaa erillinen jigi, jonka avulla sai sahattua tarpeeksi pienen kulman. Jigin rakentamiseen sainkin onneksi apua mieheltäni. Tarkempia ohjeita tähteen löytyy täältä.

Tuo laudanpätkä on laitettu 36° kulmaan ja kun sirkkelin terän säätää 30° saa jigin avulla tehtyä oikean kokoisen kulman tähden sakaroihin.

Ensin piti kiinnittää sisemmät kulmat yhteen ja näistä sitten kasata tähti
   Tähteen halusin kokeilla puun vanhentamista. Laitoin omenaviinietikan sekaan palan teräsvillaa ja annoin hautua pari päivää. Teräs villa reagoi etikan kanssa ja kun sitä levittää puuhun puu alkaa tummua.


Tässä tähdet on käsitelty kerran.

  Onneksi en luovuttanut tähden kanssa, koska siitä tuli mielestäni mahtava. Ja nyt kun kerran on miettinyt, kuinka se tehdään niin niitä onkin nyt todella helppo tehdä. Kohta meiltä varmaan löytyykin niitä joka seinältä.


tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kevättä rinnas

  Viime viikko meni lomaillessa Levillä. Oli joka päivälle niin paljon ohjelmaa, ettei yöelämää tarvinut yhtenäkään päivänä käydä katsomassa. Ajatuksena oli lähteä sinne hiihtelemään, mutta metriäkään ei sitten tullut hiihdettyä kun oli muuta tekemistä niin paljon. Käytiin laskettelemassa ja kelkkailemassa ja yhtenä päivänä käytiin kylpylässäkin, joka oli kyllä niin täynnä ihmisiä, ettei sielä ollut mukavaa uiskennella. Auringostakin päästiin nauttimaan parina päivänä.




  On se kyllä pitkä matka ajella autolla Leviltä kotiin. Kotimatka kestikin melkein 14 tuntia ja palautumiseen siitä meni pari päivää, kun saatiin vielä tuliaisiksi pieni vatsatauti. Nyt kun elämä jälleen voittaa niin aloin suunnittelemaan kesän istutuksia ja ensimmäiset siemenet sainkin jo istutettua. 



  Pääsiäisaskartelujakin ehdin tänään pikkusen suunnitella ja yhden sain jo toteutettuakin. Olikin lomaviikon aikana kevät jo edistynyt sen verran, että löysin isoja pajunkissoja, joista sain tehtyä ovikoristeen jouluisen havukranssin tilalle.